Egyszeri szociális célú tűzifa támogatás
 
 
A városvezetés indítványozta a szociális célú tüzelőanyag biztosításának lehetőségét, amely várhatóan már az idei őszi-téli szezonban érvénybe lép. A kormány csak az 5000 fő alatti önkormányzatok számára nyújt támogatást e célra, éppen ezért a képviselő-testület helyi rendeletben szabályozta, hogy városunk lakói – akik a tavaszi rezsicsökkentésből kimaradtak- is részesülhessenek a tűzifa támogatásban.
 
Egyszeri szociális tűzifa támogatás adható annak a kérelmezőnek: 
– akinek háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét (285.000 Ft,-) és
– a lakhatását szolgáló ingatlan vezetékes földgáz bekötéssel nem rendelkezik.
A tűzifajuttatásra egy háztartásban csak egy személy jogosult egy alkalommal, 3 q mennyiségben.
 

A tűzifa kérelmeket a települési támogatás iránti kérelem szerinti formanyomtatványon 2018. július 01. – augusztus 31. közötti időszakban lehet benyújtani. A nyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatalban. A jogosultsági feltételt a Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ által végzett környezettanulmány útján kell igazolni.

 
 
 

Bővebb felvilágosítás miatt kérjük, keressék a Polgármesteri Hivatalban dr. Csepregi Magdolna ügyintézőt, illetve érdeklődjenek a 06-68/381-011-es telefonszámon.