HU / EN

Mezőkovácsháza

város hivatalos weblapja

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Mezőkovácsháza


Helyi önkormányzatok a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény alapján kötelesek az egészségügyi alapellátás, az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatásokat biztosítani. Ez utóbbi elősegítésére tartja fenn Mezőkovácsháza Város Önkormányzata a járási feladatokat is ellátó Egészségfejlesztési Irodát, valamint a drogfogyasztás megelőzésére és csökkentésére kívánja hosszú távon a Kábítószerügyi drogfogyasztás megelőzésére és csökkentésére kívánja hosszú távon a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működését biztosítani.

 

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata a KAB-KEF-18-B-26351 azonosítószámú pályázaton a KEF működési feltételeinek biztosítására pályázatot nyújtott be és nyert. A pályázat keretében alapdokumentumok elkészítésére, kidolgozására ( SZMSZ, loklis drogellenes stratégia, munkaterv, cselekvési terv), kommunikációs, marketing és adminisztrációs költségekre biztosít a támogató 500.000.- forint támogatási összeget.

 

2015-ben újjá alakult KEF együttműködési megállapodásban rögzített tagjait vontuk be a drogellenes stratégia megalkotásába.

 

 

Együttműködési megállapodás alapján a tagok:

 1. Mezőkovácsháza Város Önkormányzata
 2. Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ
 3. Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület
 4. Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztály
 5. Békés Megyei Rendőr Főkapitányság – Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság
 6. Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
 7. Mezőkovácsházi Református Egyházközösség
 8. Egészségfejlesztési Iroda
 9. Kalocsa Róza Nonprofit Kft.
 10. Békés Megyei Kormányhivatal Mezőkovácsházi Járási Hivatala
 11. Védőnői Szolgálat
 12. Iskolavédőnői Szolgálat

A tagszervezetek együttműködésében, a munkájuk összehangolásában a KEF-nek szerepe van, melyet folyamatosan szeretnénk megszilárdítani. A drogellenes stratégiánk igazodik a Nemzeti Drogellenes Stratégiához ( 2013-2020 ), későbbiekben pedig figyelembe véve a következő ciklus stratégiájában megfogalmazottakat.

Eléérhetőségek:

 

Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal: Tel.: 06/68 381-011
5800, Mezőkovácsháza, Árpád utca 176. sz email: titkarsagpolghiv@mezokovacshaza.hu