Dr. Fodor József

 

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának képviselőtestülete 2010. augusztus 20-án a Városi Napon az alábbi kitüntetést adományozta:

 

 

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSÉRT kitüntetést Dr. Fodor József kapta.

Dr. Fodor József háziorvos: 1990-ben érkezett városunkba a IV. sz. háziorvosi körzetbe. Az egészségügyben elvárható holisztikus betegellátás megtestesítője, munkája során egyidejűleg gyógyítja a testet és a lelket, segíti a szociálisan nehéz helyzetben lévőket problémáik megoldásában.

A lakosság tisztelete, megbecsülése és személye iránti maximális bizalom visszaigazolása volt az, amikor érdekeik képviseletére két ciklusban is önkormányzati képviselővé választották Mezőkovácsháza polgárai.

Munkája mellett, 1994-2002-ig aktív közéleti szerepet vállalva dolgozott a város életének jobbításáért. Népjóléti Bizottsági tagként mindennapi orvosi munkája során szerzett tapasztalata alapján hitelesen és eredményesen képviselte elsősorban az egészségügyi és a szociális szakma, de valójában az egész lakosság érdekeit.

Orvosi munkája iránti elhivatottsága, szakmaszeretete megkérdőjelezhetetlen.

Közösségépítő, közvetlen, megnyerő személyisége közismert, empátiás készsége, a munkája során kifejtett önzetlen, feltétlen segítő magatartása, közösségi, szociális érzékenysége példaértékű.