2017. július 24-től az Önkormányzati Nyári felügyeleti tábor a Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ keretei között folytatódik, 2017. augusztus 18-ig.

 
A tábor ideje alatt „mester művek” készülnek, melyeket az Egészség Nap keretei között állítunk ki a nagyközönség számára. Só-liszt gyurma szobrok és festmények kerülnek kiállításra.
A résztvevő gyermekekkel meglátogattuk a Tűzoltóságot, ahol ismét bepillantást kaptunk a tűzoltók mindennapjaiba és Zengő Dezső közreműködésével játékos feladatokat hajtottunk végre, így kellemesen elfáradva tértünk vissza a Fáy utcai „táborszékhelyre”.
 Kevermesi Madártani Egyesület alelnöke, Bozó László bemutatta Nekünk a madárgyűrűzés tudományát, a madárfogó hálók használatát és felelősség teljes kihelyezésükről is tájékoztatta a gyermekeket. A kevermesi bányatavak környékén közel 210 madár fajt regisztráltak már, melyből a látogatásunk alatt két barát poszáta gyűrűzését láthattuk és gyűrűzés után a gyermekek engedhették szabadon.
Orlay Lilla iskola pszichológus a nagyobb gyermekeknek érzékenyítő tréninget tartott, amíg a kicsik Xboxoztak, társasjátékoztak, rajzoltak vagy csak egyszerűen pihentek.
 A Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság pusztabuszával megnézhettük Mezőhegyest, végig járhattuk a birtokot, és csodálhattuk a szebbnél – szebb lovakat.
Az Afrikai hőség minket sem kímélt, így hiába a betervezett kerékpár túra, megcéloztuk a Strandot, nyitástól itt töltöttük a napot. 
További programjaink között szerepel a Mezőkovácsházi Siló megnézése, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság meglátogatása, valamint az SzGyF Mezőkovácsházi Központjában Reformátuskovácsházán kreatív kézműves foglalkozások keretei között bővítjük kiállításunk anyagát.            
A gyermekek felügyeletét a Család és Gyermekjólét Központ és Szolgálat munkatársai és a nyáron segítségünkre álló diákmunkások végzik.    
                                   
                                                                                                          Kovalik Angéla
                                                                                                          intézményvezető