Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának megújult honlapján. Ön egy Dél-békési tipikus alföldi kisváros mindennapjaival, lehetőségeivel és a fejlődéséért folytatott küzdelmeivel ismerkedhet meg a WEB lap bebarangolása során.
Településünk és környéke ősidők óta lakott terület, történelmi múltja a VII. századi avarkorig nyúlik vissza, a XI. században már templomos hely volt. A város neve a hagyomány szerint Hunyadi János fegyverkovácsaitól származik. "Kovács", a nyelvészek szerint személynévi eredetű, de mert éppen abban az időben jelenik meg írásos említése először – 1463 : Kowachaza -, amikor a családnevek még kialakulóban voltak, valószínű, hogy a Kovácsnak nevezett személy valóban e szakmának a mestere volt.
A XV. század második felében, 1463-ban, Mátyás királytól mezővárosi rangot kapott az akkorra újra benépesült település majd 1986-ban vívta ki ismét a városi rangot.
 
Megtisztelve érezzük magunkat, hogy virtuálisan ellátogatott hozzánk. Abban bízunk, hogy személyesen is felkeresi városunkat és megismeri szabadidős, kulturális és sport lehetőségeinket, gasztronómiai jellegzetességeinket és visszatérő kedves vendégünk lesz.
Szeretettel köszöntöm városunk polgárait. Reményeink szerint honlapunkon egyre bővülő lehetőséget találnak arra, hogy önkormányzatunknál intézendő ügyeiket elektronikusan is megtehetik. Terveink szerint városunk portáljáról ügyeket indíthatnak, időpontot kérhetnek és nyomtatványokat tölthetnek le, mindezzel segítve a helyi ügyfélbarát közszolgáltatatást.
 
Mi itt élők szeretjük ezt a tájat, hazánknak, Békés megyének ezt a délkeleti szegletét, ahol őseink verítékes munkája a jelen küzdelmeivel folytatódva rajzol közös jövőt. A Képviselő-testület, az önkormányzat intézményei és minden városlakó azon dolgozik, hogy a jövő egyre ígéretesebb legyen ebben a közel hétezer fős kisvárosban.