Kalocsa Róza Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság
5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány u. 63.

Tel./fax: 68/680-730; 30/904-6153
e-mail: kalocsaroza63[kukac]gmail.com

Szervezet vezetője/képviselője: Jankó Erzsébet

Bemutatkozás:


A Kalocsa Róza Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság a Kalocsa Róza Kulturális Kht. jogutódjaként a törvény által előirt szervezeti átalakulást követően 2009. február 4-én került bejegyzésre. A szervezet működése természetesen nem ettől az időponttól számítható, hisz jogelődje Mezőkovácsháza város 1960-ban épült művelődési házában 2004 óta végzett közművelődési tevékenységet, átvéve a korábbi Városi Művelődési Központ feladatait, újabb tevékenységekkel egészítve ki azokat. A szervezet vezetője Jankó Erzsébet.

A Kalocsa Róza Nonprofit Közhasznú KFT. legfontosabb feladata Mezőkovácsháza város kulturális életének szervezése, kulturális kínálat nyújtása az ott élőknek, hagyományőrzés, hagyományápolás, közösségi munka, programok, kiállítások, tanfolyamok szervezése. Részvétel a felnőttképzésben, koordináló feladatellátás a kistérségi kulturális életben és a közművelődési, közgyűjteményi feladatellátásban.

A KFT. kiemelten kezeli az ifjúsági területen megfogalmazódott kulturális igények és szükségletek kielégítését, mint a fiatalok társadalmi részvételének egyik legfontosabb módszerét. A Mozgalom projektjeinek pénzügyi kötelezettségvállalója, elsőszámú segítője, támogatója. Ifjúsági együttműködések, kezdeményezések ösztönzője. Az ifjúsági feladatellátást Ifjúságsegítő szakember segíti.

A szervezet céljai Ifjúsági területen:

További hasonló együttműködés projektek, feladatellátás, ifjúságközpontú befolyásolása szükséglet, és igény alapú ifjúsági munka (hosszú távú cél), ifjúsági közösségi tér, ifjúsági szolgáltatások, térségi feladat ellátás szervezése, nemzeti, nemzetközi ifjúsági projektek, ifjúsági cserék, önkéntes programok (rövid távú cél).

A mezőkovácsházi művelődési ház 2015-ben ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját. Erről nagyszabású történeti kiállítással emlékeztek meg, és névadót is tartottak. Felvették a Kalocsa Róza Művelődési Központ nevet. A több hónapos kutató, és gyűjtő munka során feltárult, hogy az elmúlt évtizedek alatt milyen aktív, sokszínű tevékenység folyt a házban. Az elődök munkáját a jelenben dolgozók viszik tovább, és ma is széles skálájú kulturális kínálattal állnak a lakosság szolgálatára.