Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete

Mezőkovácsháza és Környéke Helyi Szervezete bemutatkozik.

 

“Az esélyegyenlőség nem a szegénység támogatása és nem csak szolidaritást jelent, hanem a másság tiszteletét. A különbözöség nem akaratunkon, hanem fizikai, mentális, szociális vagy történelmi helyzetünkön múlik.”A Mezőkovácsháza és környéke helyi csoport 1994-ben alakult meg 27 fővel. A csoport jelenlegi taglétszáma 1139 fő. (Ebből 975 tagunk mezőkovácsházi , 164 tagunk pedig Magyarbánhegyes, Pusztaottlaka és Végegyháza településekről tevődik össze.)
 
Választott tisztségviselők:
Csoportvezető: Szekeres Lajosné
Pénztáros: Pozsár Zoltánné
 

A helyi csoport fő feladata: képviseli a tagság érdekeit és a fogyatékkal élő emberek közösségbe való tartozását. A jogszabályok által biztosított lehetőségek figyelembe vételével, felvílágosítást adunk az önálló életvitel megtartásához és az esélyegyenlőség megteremtéséhez. Ebből kiindulva szervezünk orvos-beteg találkozókat, szabadidős programokat és a szervezeti élettel kapcsolatos rendezvényeket.

Ügyfélfogadás: minden héten, kedden 8:00 – 11:30 óráig a Hősök tere 6. szám alatti irodában.
E napon intézzük: a tagfelvételeket, tagdíjbefizetéseket.

Felvílágosítást adunk: a lakásakálymentesítési, a fogyatékossági és a gépkocsi szervezési támogatások lehetőségeiről, annak ügyintézéséről. A parkoló kártyák, üdülési csekkek valamint az adó és súlyadó kedvezmények igénybevételéről.

Vezetőségünk és sorstársaink nevében ezúton mondunk köszönetet, Mezőkovácsháza város Önkormányzatának, képviselőtestületének és a különböző szférában tevékenykedő vállalkozóknak, egyéneknek, hogy működésünket, rendezvényeinket, anyagilag és egyébb adományokkal önzetlenül támogatták. Jószándékú támogatásaikat továbbra is tiszetelettel és köszönettel fogadjuk.